Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief september 2014
In deze nieuwsbrief:
Webinar jouw functioneringsgesprek volgeboekt!
Het A+O fonds Rijk organiseert op dinsdag 30 september het gratis webinar Jouw functioneringsgesprek. Wegens de grote belangstelling voor dit webinar is het maximale deelnemersaantal bereikt en kun je je niet meer inschrijven. Ben jij te laat met opgeven, maar wil je je wel goed voorbereiden op je functioneringsgesprek? Volg dan de training Het effectieve functioneringsgesprek en neem op deze manier de regie.
 
Twitter Facebook LinkedIn
Training empowerment voor managementondersteuners
Waar liggen je kwaliteiten en je krachten? Bij deze vraag stonden elf managementondersteuners dit voorjaar stil tijdens de training ‘Empowerment voor managementondersteuners’. Ze kregen praktische handvatten aangereikt voor hun persoonlijke ontwikkeling en voor lastige situaties op het werk.

Lees meer >
Twitter Facebook LinkedIn
Vernieuwde app Functioneringsgesprek Rijk

Het A+O fond Rijk lanceert in oktober de vernieuwde app Functioneringsgesprek Rijk. Deze app helpt je met de voorbereiding van jouw functioneringsgesprek. Zo kun je er overal en op ieder moment mee aan de slag gaan. Leer jezelf bijvoorbeeld beter kennen met de zelftests, vink de voortgang van je voorbereiding af met de checklists en bekijk in de poll hoe je collega’s omgaan met hun functioneringsgesprek. Neem zelf de regie over je gesprek en download in oktober de gratis app.

Lees meer >

Twitter Facebook LinkedIn
Summerschool: ‘Dat zouden meer mensen moeten doen.’

Deze zomer hebben ruim 200 deelnemers aan de Summerschool via een persoonlijke reis kennis gemaakt met een aantal trainingen van het A+O fonds Rijk. De workshops van de Summerschool introduceerden de uitgebreidere trainingen van het fonds. Zo kregen medewerkers bij de Rijksoverheid de kans om direct te verkennen welke trainingen op hen van toepassing zijn.

Lees meer >

Twitter Facebook LinkedIn
Veel animo pilot werken aan je toekomst

Wie ben ik? Wat zijn mijn sterke punten? Wat past bij mij? Tijdens de pilot ‘Werken aan je toekomst’ gingen bijna vijftig deelnemers gericht op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Zo kregen zij inzicht in mogelijkheden om zelfbewust stappen te zetten en hun duurzame inzetbaarheid en werkzekerheid te vergroten.

Lees meer >

Twitter Facebook LinkedIn
Gezamenlijk ‘Zorgen dat het past’
Het afgelopen jaar hebben vijf ideeteams keihard gewerkt om te komen met oplossingen voor de belangrijkste knelpunten die medewerkers van het Rijk tegenkomen in hun werk. De teams presenteerden hun ideeën op 29 april tijdens de Pitch Day aan elkaar, collega’s en het bestuur van het A+O fonds Rijk. De oplossingen zijn opgenomen in een toolbox die voor iedereen gratis te downloaden zijn. Meer informatie over het traject ‘Zorgen dat het past’.

Lees meer >
Twitter Facebook LinkedIn
Inzicht in jouw mogelijke loopbaanstappen
De veranderingen in het werk gaan steeds sneller. Het is daarom belangrijk om na te blijven denken over je loopbaan. De nieuwe ‘Loopbaanstappen & Leerlijnen’-tool kan je hierbij helpen. De tool maakt voor iedereen direct inzichtelijk welke logische loopbaanstappen er binnen het Rijk bestaan en welke ontwikkeltrajecten gevolgd kunnen worden om die stappen te zetten.

Lees meer >
Twitter Facebook LinkedIn
Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl