Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief december 2018
In deze nieuwsbrief:
wandelende mensen
Bewandel de juiste route met Lerend Evalueren
Een evaluatie is vaak een verantwoording of een beoordeling achteraf. Maar wat heb je aan een evaluatie als het project ten einde is? Het onderzoeksproject Lerend Evalueren heeft als uitgangspunt dat je als projectteam al tijdens de uitvoering van een project evalueert. De nadruk ligt daarbij op leren en niet alleen op meten en weten. ‘Je leert van ervaringen en dat begint al bij de start van het project’, zegt projectleider Margreet Mook.

Ontdek hoe lerend evalueren werkt
arbeidsmarktprojecten
Vraag subsidie aan voor een arbeidsmarktproject
Werk je bij de Rijksoverheid en heb jij een goed idee voor een arbeidsmarktproject? Draagt dat idee bij aan meer medewerkersbetrokkenheid of meer diversiteit op de werkvloer? Aarzel dan niet om een subsidie aan te vragen! Het A+O fonds Rijk ondersteunt graag vernieuwende arbeidsmarktprojecten bij de Rijksoverheid.

Bekijk de voorwaarden
Diversiteit
Uitgebreid diversiteitsportaal naar het ministerie van BZK
Het diversiteitsportaal van het A+O fonds Rijk is opgenomen in de Kennisbank Openbaar Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Dit uitgebreide portaal biedt met name HR-medewerkers en beleidsmedewerkers theoretische en praktische handvatten om diversiteitsbeleid succesvol vorm te geven.

Ontdek de volledige database en download de artikelen
personeelsgesprek
Hoe bereid je je voor op je personeelsgesprek?
In het Leer- en ontwikkelaanbod ‘gesprekscyclus Rijk’ vind je alles wat je nodig hebt voor het voorbereiden en voeren van het personeelsgesprek. Het aanbod bestaat onder meer uit folders, filmpjes, publicaties, workshops en handreikingen. Tot voor kort kon je hiervoor terecht in de app Personeelsgesprek Rijk. De tips uit de app vind je nu terug in een online handreiking die je kunt downloaden en printen.

Bekijk de handreiking
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!
Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl