Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief oktober 2018
In deze nieuwsbrief:
Lerend Evalueren
Lessons learned sneller toegepast in praktijk met ‘Lerend Evalueren’
Het programma ‘Duurzaam perspectief voor arbeidsbeperkten’ was innovatief en complex en daarom werd het onderzoeksproject ‘Lerend Evalueren’ ingezet. Met Lerend Evalueren evalueer je gezamenlijk al tijdens de uitvoering van een project en ligt de nadruk op leren. Projectleider Margreet Mook legt uit wat de voordelen zijn van Lerend Evalueren. ‘De lessons learned worden eerder herkend en erkend en daar kun je mee aan de slag in de praktijk.’

Lees meer
 
Twitter Facebook LinkedIn
Wegens groot succes: extra trainingen op Werken aan jouw toekomst
Er is veel animo voor de trainingen op de website van Werken aan jouw toekomst. Daarom plannen we voor dit najaar extra trainingen in. Houd de site in de gaten voor de trainingsdata en de mogelijkheden! Als je het ‘Houd mij op de hoogte’-blok op de pagina van een training invult, houden we je via de mail op de hoogte van de nieuwe data van die training.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
8 tips leren op de werkvloer
Leren op de werkvloer: 8 tips
Om te kunnen voldoen aan de eisen van de continu veranderende arbeidsmarkt, is het voor organisaties en hun werknemers van groot belang om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Er komt steeds meer aandacht voor de informele vorm van leren. Maastricht University deed een literatuurstudie naar informeel leren. Op basis daarvan ontwierp A+O fonds Rijk een infographic met 8 tips om het leren op de werkvloer te stimuleren.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
MZ Lab Rijk
Doe mee aan tweede editie MZ LAB Rijk!
Jonge werknemers zijn te weinig actief in de medezeggenschap van hun organisaties. Dat is zonde, want de medezeggenschap is voor jongeren dé kans om hun stem te laten horen en mee te denken over belangrijke vraagstukken. Begin 2019 start een nieuwe MZ LAB (MedezeggenschapsLAB) Rijk. Het MZ LAB denkt mee over verandering en vernieuwing bij verschillende rijksinstellingen en jouw organisatie of ondernemingsraad kan hieraan meedoen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Rijk kiest voor maatwerk
Rijk kiest voor Maatwerk voor Mensen
Het Rijk zet sinds 1 januari 2018 de aanpak Maatwerk voor Mensen in om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inkoopbeleid en Personeelsbeleid werken nauw samen om de juiste randvoorwaarden te creëren voor deze mensen. Maatschappelijke meerwaarde, maatwerk en doelmatigheid staan in deze aanpak centraal.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Augusto de Campos Neto
Met Cross Mentoring naar een diverse en inclusieve Rijksoverheid
Medewerkers met een migratieachtergrond zijn bij de Rijksoverheid beperkt vertegenwoordigd in de hogere schalen. Ook is er een grote vrijwillige uitstroom van deze mensen. De Rijksoverheid is daarom gestart met het programma Cross Mentoring. Rijksmedewerker Augusto de Campos Neto is blij met het initiatief en is vastberaden een steentje bij te dragen: ‘Weglopen is geen optie’.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
infographic summerschool 2018
Hemelse dagen tijdens Summerschool 2018: Geloof in jouw toekomst!
Het thema van de Summerschool van het A+O fonds Rijk was dit jaar: ‘Geloof in jouw toekomst’ en vond toepasselijk plaats op hemelse locaties door heel Nederland. Tijdens de Summerschool 2018 kon je stil staan bij wat je écht wilt en gingen deelnemers tijdens korte workshops even terug naar zichzelf.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!


Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl