Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief december 2017
In deze nieuwsbrief:
vindingrijk december 2017
VindingRijk volgende week in je mailbox!
Thema Het goede gesprek

Abonnees ontvangen volgende week de vijfde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Het thema van deze editie is Het goede gesprek; met onder meer aandacht voor de ervaringen met de nieuwe gesprekscyclus Rijk, een andere kijk op het voeren van het personeelsgesprek en een infographic met cijfers van de Gesprekscyclus Rijk.

Nog niet geabonneerd? Meld je aan en je ontvangt VindingRijk voortaan automatisch in je mailbox.
Abonneren (gratis abonnement)
Twitter Facebook LinkedIn
borgen van kennis
Methodes voor borgen van kennis en vuistregels voor leergroepen
Hoe draag je kennis over wanneer een medewerker wisselt van baan, een project is afgerond, of een collega moet worden ingewerkt? Het programma Leren en Ontwikkelen Rijk laat onderzoeken welke beproefde methodes er zijn om kennis te borgen op de werkvloer. Daarnaast stimuleert het programma het leren op het werk door te experimenten met leergroepen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
subsidie
Ook in 2018 subsidie voor arbeidsmarktprojecten
Ook in 2018 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een innovatief arbeidsmarktproject. Daarom nodigt het A+O fonds Rijk je uit om jouw ideeën voor een arbeidsmarktproject in de sector Rijk voor te leggen. Het bestuur ondersteunt vooral initiatieven die aansluiten bij de thema’s Duurzame inzetbaarheid, Digitalisering, Diversiteit en Organiseren en reorganiseren.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
werken voor Zeeland
Enthousiaste reacties op tweede Week van de mobiliteit in Zeeland
Voor de tweede keer werd in Zeeland de Week van de mobiliteit gehouden. In de week van 13 tot en met 16 november 2017 konden medewerkers van deelnemende organisaties meedoen aan workshops, persoonlijk advies krijgen over hun loopbaan, een lezing bijwonen, of de theatershow bezoeken. Dit alles om de arbeidsmobiliteit te bevorderen en Zeeuwse medewerkers in beweging te krijgen. De A+O fondsen Gemeenten, Waterschappen en Rijk sponsorden het evenement.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
HR omtketent
A+O fonds Rijk vergroot bekendheid op congres 'HR ontketent'
Wat is de toekomst van HR bij het Rijk? En waar staan we nu? Op het congres 'HR ontketent' op dinsdag 31 oktober 2017 in Amersfoort toonden de HR-ketenpartners van het Rijk de laatste trends in het HR-domein. Het A+O fonds Rijk was ook aanwezig om bezoekers bekend te maken met de mogelijkheden die het fonds biedt.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
loopbaan
Tot € 1.500 voor je loopbaan!
Wil je aan de slag met je loopbaan? Grijp dan nu je kans en vraag een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk. Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten van vandaag en je mogelijkheden in de toekomst.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!
Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl