Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief oktober 2017
In deze nieuwsbrief:
App Werken voor Nederland gelanceerd
Met de app Werken voor Nederland heb je voortaan alle vacatures van de Rijksoverheid binnen handbereik op je telefoon. De app is ontwikkeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met het A+O fonds Rijk.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuwe training Job Crafting op Werken aan jouw toekomst
Minder werkdruk en meer plezier in je werk. Hoe kun je sleutelen aan je werk om dat te bereiken? Met kleine veranderingen kun je je al prettiger voelen in je werk. Ga aan de slag met de nieuwe training Job Crafting: ‘Sleutel aan je werk’. Dan leer je wat je zélf kunt veranderen in je werk.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Onderzoek biedt solide basis voor leren op werkplek
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een literatuuronderzoek uit laten voeren naar de effectiviteit van leren op de werkplek, dat inzichten biedt aan ‘leren- en ontwikkelen-professionals’ binnen het Rijk. Birgit Dewez, programmamanager Leren & Ontwikkelen Rijk, vertelt in een interview over de opbrengsten van deze studie. ‘Feedback geven en feedback krijgen is een belangrijk onderdeel van leren op het werk.’

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Impressie Summerschool 2017: avontuurlijk en wilD!
Het thema van Summerschool was dit jaar: ‘Ontdek wat je wilD’ en vond toepasselijk plaats in dierenparken door heel Nederland. Tijdens de Summerschool 2017 gingen deelnemers tijdens korte workshops op expeditie en zochten het avontuur op.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
duurzame inzetbaarheid
Rijksafdelingen verbeteren duurzame inzetbaarheid met Work.Boost
De directie Ambtenaar en Organisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de afdeling WorkFlow van het Expertisecentrum Organisatie en Personeel hebben in september meegedaan aan de wetenschappelijk onderbouwde proeftuin Work.Boost. Hierbij zijn medewerkers aan de slag gegaan met kleine en laagdrempelige opdrachten om hun duurzame inzetbaarheid te verbeteren.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Inspiratie en mooie ontwikkelingen tijdens eerste meet-up MZ LAB
Bijna 40 jonge ambtenaren namen begin dit jaar deel aan het MZ LAB Rijk, waarbij zij kennismaakten met medezeggenschap en vernieuwende ideeën op dit gebied ontwikkelden. Woensdag 27 september kwamen de deelnemers opnieuw bijeen tijdens de eerste meet-up van het MZ LAB. Daar lieten zij zich inspireren door experts en vertelden zij over de pilots waarmee zij hun ideeën in de praktijk brengen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
VindingRijk: Het goede gesprek
Het goede gesprek. Dat is het thema van de vierde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Met veel interviews en praktijkervaringen. Ben je benieuwd, maar nog niet geabonneerd? 

Meld je dan nu aan en je ontvangt VindingRijk in je mailbox.
Twitter Facebook LinkedIn
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!


Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl