Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief juni 2017
In deze nieuwsbrief:
Maak werk van banenafspraak met Toolbox Inclusief
Wil je als overheidsorganisatie werk maken van de banenafspraak, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of loop je tegen hindernissen op? De website Toolbox Inclusief geeft antwoord op veel vragen over inclusief werkgeverschap en de banenafspraak. Met hulpmiddelen en informatie over onder andere het creëren van draagvlak, subsidies en begeleiding op de werkvloer, helpt de toolbox je op weg.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Na zomer nieuwe trainingen op Werken aan jouw toekomst
Het is goed om actief te kijken naar jouw toekomst. Want haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers van je loopbaan bepalen of doorgroeien? Kijk dan eens op www.werkenaanjouwtoekomst.nl.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Blik vooruit en Loopbaanadvies verlengd!
Is het (hoog) tijd om iets nieuws te leren? Of wil je aan de slag met je loopbaan? Goed nieuws: de regelingen Blik vooruit en Loopbaanadvies zijn verlengd tot en met 31 december 2017.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Combinatie formeel en informeel leren werkt
Formeel leren en informeel leren vullen elkaar positief aan en kunnen gecombineerd worden ingezet voor de professionalisering van medewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar ‘leren op de werkplek’, dat wordt gefinancierd door A+O fonds Rijk.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
VindingRijk volgende week in je mailbox! 
Abonnees ontvangen volgende week de vierde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Het thema van deze editie is medezeggenschap; met onder meer aandacht voor de toekomst van medezeggenschap, een verjongingskuur voor de or met het MZ-LAB Rijk en een test om te kijken of je een geschikte or-kandidaat bent.

Nog niet geabonneerd? Meld je aan en je ontvangt VindingRijk voortaan automatisch in je mailbox.
Abonneren
Twitter Facebook LinkedIn
Nieuw perspectief vertrouwenspersonen met systeemdenken
Door te focussen op de interactie tussen mensen, in plaats te kijken naar de persoonlijkheid van mensen, kunnen vertrouwenspersonen nieuw perspectief geven aan het oplossen van lastige kwesties. Dat blijkt uit de jaarlijkse netwerkdag van vertrouwenspersonen bij de overheid op 13 april, dat in het teken stond van systeemdenken.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!
Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl