Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief februari 2017
In deze nieuwsbrief:
vindingrijk
VindingRijk: Derde editie is uit!
Diversiteit is het thema van de derde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Vorige week verschenen, met onder meer aandacht voor: anoniem solliciteren, een video-interview over diversiteit en 'leading coalition' bij de RVO en cijfers diversiteit bij het Rijk. Ben je benieuwd, maar nog niet geabonneerd? Meld je aan en je ontvangt VindingRijk voortaan automatisch in je mailbox.

Lees VindingRijk 3
Abonneren
Twitter Facebook LinkedIn
MZ LAB Rijk
MZ LAB Rijk werkt aan vernieuwing en verjonging medezeggenschap
De medezeggenschap bij het Rijk vernieuwen en verjongen, hoe doe je dat? Om die vraag te beantwoorden, buigen 40 jonge rijksambtenaren zich in het MedezeggenschapsLAB Rijk over verschillende thema’s. Bij de aftrap, op zaterdagochtend 21 januari, onderstrepen minister Stef Blok, Catelene Passchier (FNV), Willem Jelle Berg (CNV) en deelnemers in de zaal de wens tot vernieuwing.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
meerjarenplan
Meerjarenplan voor professionalisering vertrouwenspersoon
Opleiding en training zijn de voornaamste doelen van het nieuwe meerjarenplan voor de professionalisering van de rol van vertrouwenspersonen. Het A+O fonds Rijk heeft budget beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het plan. Voor 2017 staan verschillende bijeenkomsten en workshops op de agenda.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Communiceren met lef
Nieuw: training Communiceren met lef
Via www.werkenaanjouwtoekomst.nl biedt het A+O fonds Rijk een nieuwe, gratis training aan: Communiceren met lef. Hier leer je om proactief, uitdagend en met lef te communiceren. En te ervaren wat een lach met jezelf en anderen kan doen. Daarmee krijg je vertrouwen dat je mag zeggen wat je vindt, denkt en voelt. En hoe je dat op een proactieve en positieve manier kunt doen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
inzetbaarheid
De medewerker van nu: Proteus is de naam!
De Griekse god Proteus heeft de reputatie dat hij de toekomst kan voorspellen en zijn fysieke gedaante aan de omgeving kan aanpassen. Moet ook de medewerker van nu vooruit kunnen kijken en een hoge mate van adaptiviteit bezitten? Jason Gawke, promovendus aan de Erasmus Universiteit en projectleider bij het A+O fonds Rijk, schrijft over zijn onderzoek in het magazine LoopbaanVisie.
 
Download het artikel (pdf, 252 kB)
Lees meer over het onderzoek
Twitter Facebook LinkedIn
MZ LAB Rijk
Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen?
Het A+O fonds Rijk organiseerde op 7, 9 en 13 februari de bijeenkomsten ‘Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Praat mee!’ De bijeenkomsten werden gehouden in Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Ruim 70 deelnemers gingen met elkaar in gesprek over sociale innovatie in organisaties en professionele ruimte.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!
Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl