Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief december 2016
In deze nieuwsbrief:
Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te kunnen doen? Praat mee!
Maak deel uit van de verandering

Vind je dat er te veel beslist wordt over jouw werk en wil je meepraten? Kom dan naar een van de drie bijeenkomsten ‘Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te kunnen doen? Praat mee!’ in februari 2017. Samen met medewerkers en leidinggevenden van andere uitvoerende organisaties ga je in gesprek over vakmanschap, professionele ruimte. Het gaat om invulling van vakmanschap en professionele ruimte met jou en niet over jou.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Anders kijken verRijkt: congres duurzame implementatie banenafspraak
Donderdag 1 december vond in World Forum in Den Haag het congres ‘Anders kijken verRijkt’ over de duurzame implementatie van de banenafspraak bij het Rijk plaats. Er waren ruim 200 bezoekers op het congres afgekomen die allen gedreven waren om verder te gaan met de begeleiding en het behoud van medewerkers met een arbeidsbeperking.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Help de medezeggenschap verjongen!
Vind je het ook belangrijk dat meer jongere ambtenaren betrokken raken bij de medezeggenschap? Het MZ LAB Rijk maakt daar werk van, in het eerste kwartaal van 2017. Een gezamenlijk initiatief van jongerenbonden CNV Jongeren en FNV Jong, en het A+O fonds Rijk. Doe je mee of wil je weten wat het MZ LAB Rijk gaat doen aan verjonging?

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
App personeelsgesprek Rijk weer actueel
De app Functioneringsgesprek Rijk is aangepast aan de nieuwe gesprekscyclus. Daarin heeft het ‘functioneringsgesprek’ plaatsgemaakt voor het ‘personeelsgesprek’. Wil jij je goed voorbereiden op je personeelsgesprek? Download dan nu de gratis app personeelsgesprek Rijk van het A+O fonds Rijk via  iTunes (i-Phone) of Google Play (Android-toestellen)!

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Proactief werk- en loopbaangedrag goed voor loopbaansucces?
‘Houd je inzetbaarheid op peil, wees proactief!’, verkondigen de hedendaagse HR-goeroes. Is dat zonder meer goed advies of zijn er ook kanttekeningen? Jason Gawke, projectleider en promovendus ‘Vrijwillige mobiliteit en inzetbaarheid’, vertelt wat je moet weten over proactiviteit en inzetbaarheid.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
‘Werken aan jouw toekomst’ een succes
Volgend jaar ook nieuwe trainingen op de site

A+O fonds Rijk biedt speciaal voor ambtenaren van de Rijksoverheid gratis trainingen aan die jou helpen bij je ontwikkeling, werk en loopbaan. Sinds vorig jaar staan deze overzichtelijk op www.werkenaanjouwtoekomst.nl. Omdat de trainingen zeer gewild zijn, gaan we hier ook volgend jaar mee door. En bieden we daarnaast minimaal één andere, nieuwe training via de site aan. Vanaf begin januari 2017 kun je je hiervoor inschrijven.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Webinar ‘Jouw functioneringsgesprek’ nu te zien
Hoe kun je maximale regie op je functioneringsgesprek krijgen en houden? Wat doe je als je een ‘nee’ verwacht? Antwoorden op vragen als deze kregen deelnemers aan het laatste webinar ‘Jouw functioneringsgesprek’, op 1 november. Na afloop van het webinar kregen de deelnemers een document toegestuurd met Tips, antwoorden en polls. Heb je het gemist? Bekijk het webinar dan op YouTube.
Vele kanten van diversiteit in VindingRijk
Diversiteit. Dat is het thema van de derde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Met veel interviews en praktijkervaringen. Ben je benieuwd, maar nog niet geabonneerd? Meld je dan nu aan en je ontvangt VindingRijk in februari in je mailbox.
Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!
Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl