Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief februari 2016
In deze nieuwsbrief:
Werk je bij het Rijk aan de banenafspraak? Kom naar een regiobijeenkomst!
Dit jaar bouwen we verder aan een netwerkinfrastructuur banenafspraak. In de komende regiobijeenkomsten wisselen we vooral kennis en praktijkervaringen uit. De eerste bijeenkomsten van 2016 zijn in maart, april en mei, in de regio’s Utrecht, Den Haag, Groningen, Zwolle, Rotterdam, Den Bosch en Roermond. Meld je alvast aan!

Lees meer >
Haal ook nog meer uit je functioneringsgesprek
Haal nog meer uit jouw functioneringsgesprek, dan ben je helemaal toekomstproof. We ondersteunen je daarbij graag. Samen kunnen we aan jouw toekomst werken. Met een gratis trainingsdag ‘Het effectieve functioneringsgesprek’ of online webinar ‘Jouw functioneringsgesprek’  helpen we je verder op weg. Het webinar ‘Jouw functioneringsgesprek’ is een online seminar. Tijdens dit webinar kom je erachter hoe je de regie kunt houden in je eigen functioneringsgesprek, hoe je zaken op een goede manier met je leidinggevende kunt bespreken en hoe je tot goede afspraken kunt komen. Op 22 maart aanstaande is er weer een webinar. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!
 
Lees meer >
Arbocatalogus weer actueel
De Arbocatalogus Rijk is uitgebreid met nieuwe informatie en concrete handreikingen om veilig en gezond te werken. De informatie is bedoeld voor zowel werknemers als werkgever. De beschreven maatregelen en middelen zijn afgestemd met de Arbowetgeving. De arbocatalogus is sinds vier jaar toegankelijk via de website van het A+O fonds Rijk.

Lees meer >
Werken aan jouw toekomst: daar gaan we samen voor!
Haal het maximale uit jezelf op je werk en privé

Toekomstproof-test
Speciaal voor ambtenaren van de Rijksoverheid hebben wij een test  ontwikkeld om te kijken of je toekomstproof bent op het gebied van je ontwikkeling, werk en loopbaan. Want haal jij alles uit je functioneringsgesprek? Weet je waar jij echt goed in bent en waar je de meeste energie van krijgt? En als je daarvoor een training wilt volgen, je dat liever online of op locatie doet? Op basis van jouw antwoorden kijken we of jij toekomstproof bent en hoe we je eventueel kunnen ondersteunen. Doe nu snel de test!
 
Lees meer >
Beleidsplan 2016: duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie
Duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie zijn de hoofdthema’s in het beleidsplan 2016 van het A+O fonds Rijk. Het dagelijks bestuur heeft het plan in januari goedgekeurd. Ook effectieve medezeggenschap is een belangrijk doel van het bestuur. Goede initiatieven zijn welkom!

Lees meer >
Een scheut inspiratie uit korte online colleges
‘IJzersterke sprekers met inspirerende verhalen.’ Zo typeert een van de deelnemers aan de ‘omooc’ ‘Werken vanuit de bedoeling’ deze online colleges. Thema: anders werken, uitgaand van de oorspronkelijke doelstelling van je organisatie. Wil je ook leren hoe je het tij kunt keren? Schrijf je in voor deze omooc, in vijf korte filmpjes, met discussieplatform én een fysieke slotbijeenkomst.

Lees meer >
Nieuw telefoonnummer Blik vooruit en Loopbaanadvies

Met vragen over de regelingen Blik vooruit en Loopbaanadvies kun je voortaan terecht op het nieuwe telefoonnummer 06 2952 1339. Je kunt ons ook bereiken via e-mail: blikvooruit@caop.nl of loopbaanadvies@caop.nl.

Lees meer over Blik vooruit
Lees meer over Loopbaanadvies

Stuur de nieuwsbrief door
Interessante onderwerpen? Zorg ervoor dat jouw collega ook op de hoogte is van de activiteiten van het A+O fonds Rijk en stuur de nieuwsbrief door!


Coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk start vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid op in de sector Rijk. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl