Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief februari 2015
In deze nieuwsbrief:
boom
Ook aan de slag met plaatsing arbeidsbeperkten?
De rijksoverheid creëert 3.340 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Management, HRM en werkbegeleiders zijn daar vorig jaar mee begonnen, samen met collega’s, of treffen vergaande voorbereidingen bij het vormgeven van de nieuwe functies. Heb je daar ook mee te maken? Doe dan je voordeel met de ervaringen van collega’s. Ook het Team Inclusief stelt kennis, inzicht en praktische instrumenten beschikbaar, onder meer in de vorm van trainingen.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
carreer
Breng je loopbaanwensen in beeld!
Met de training ‘Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie!’ breng je je eigen loopbaanwensen letterlijk en figuurlijk in beeld. Waarom doe je het werk wat je nu doet, wat vind je er leuk aan en wat wil je in de toekomst? Lees wat anderen van deze training vonden en ontdek het zelf in 2015.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
het nieuwe werken
Zelftest HNW & Vitaliteit: ruim 1000 keer ingevuld!
Weet jij al hoe je grip krijgt op dingen waar je stress van krijgt in je werksituatie? De zelftest HNW & Vitaliteit kan je op het juiste spoor zetten. Al meer dan duizend rijksmedewerkers gingen je voor. Ben jij ook al een ‘happy nieuwe werker’ of gaat er een nieuwe wereld voor je open?

Lees meer >
Twitter Facebook
webinar
Webinar Jouw functioneringsgesprek volgeboekt!
Het webinar Jouw functioneringsgesprek van het A+O fonds Rijk op dinsdag 17 maart aanstaande is volgeboekt. Je kunt je hiervoor dus helaas niet meer aanmelden. Je kunt je wel op een wachtlijst laten plaatsen. Je bent dan als eerste op de hoogte als het webinar nog een keer georganiseerd wordt. Vul voor een plaats op de wachtlijst het aanmeldformulier in.

Lees meer >
Twitter Facebook
MyQi
MyQi: individueel leren op basis van je talenten
Werken aan je persoonlijke ontwikkeling, op het moment dat het jou uitkomt en op een manier die bij je past. Dat kan met MyQi. Dit voorjaar begint een pilot bij drie rijksonderdelen: het Nationaal Archief, de Raad voor de Kinderbescherming en een organisatie waarvan de naam binnenkort bekend wordt. De pilots duren een jaar. Evaluaties moeten uitwijzen of het concept breder kan worden ingezet.

Lees meer >
Twitter Facebook
sleutel tot succes
Inspirerende bijeenkomst voor leidinggevenden managementondersteuners
Hoe draagt u, als bestuurder, leidinggevende of HRM-professional, bij aan de ontwikkeling en loopbaan van uw managementondersteuner? Hoe maakt u daarin het verschil? En wat merkt u zelf van deze professionaliseringsslag? Dat waren enkele thema’s van de inspirerende, interactieve bijeenkomst over de ontwikkeling van managementondersteuners bij het Rijk, op 20 januari.

Lees meer >
Twitter Facebook
handen
Medezeggenschap waardevol voor je carrière
Als je lid bent van een ondernemingsraad leer je daar weer andere dingen dan in je dagelijkse functie. Die leeromgeving kun je benutten om je competenties uit te breiden of (verder) te ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de medezeggenschap en voor je reguliere functie. En misschien zijn je nieuwe competenties ook interessant voor een volgende stap in je carrière.

Lees meer >
Twitter Facebook
Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl