Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief april 2015
In deze nieuwsbrief:
Verbeter de strategie van je functioneringsgesprek
Een goed voorbereid functioneringsgesprek kan je loopbaan een positieve wending geven. Hoe? Dat hoor je in de training 'Het effectieve functioneringsgesprek' van het A+O fonds Rijk. Met praktische tips leer je in korte tijd hoe je je ambities en loopbaanmogelijkheden op een effectieve manier met je leidinggevende kunt bespreken. Bereid je goed voor met deze training, want oefening baart kunst!

Lees meer >
Twitter Facebook
IHW-training
Rijksambtenaren ronden IHW-training succesvol af
Nicolet Dukker, directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel (EC O&P), reikte donderdag 12 maart certificaten uit aan de derde groep cursisten die de IHW-training heeft gevolgd. Met deze certificering zijn nu dertig mensen binnen het Rijk in staat om te zorgen voor duurzame plaatsing en integratie van medewerkers met een arbeidsbeperking. Ze doen dit aan de hand van de methode Inclusief Herontwerp van Werkprocessen (IHW). De training IHW is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het A+O fonds Rijk.

Lees meer >
Twitter Facebook
summerschool
Summerschool krijgt vervolg in 2015
De Summerschool in 2014 was een groot succes! Reden voor het A+O fonds Rijk om dit jaar weer een Summerschool te organiseren. We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Houd de website van het A+O fonds Rijk in de gaten voor meer informatie!
Blik Vooruit
Blik Vooruit helpt je verder met je carrière
Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Maak dan gebruik van de scholingsregeling Blik Vooruit. Hierbij kies je zelf een cursus of opleiding voor een vervolgstap in jouw carrière. Je krijgt hiervoor een subsidie van maximaal € 1.000 die je ook kunt gebruiken voor het behalen van een ErVaringsCertificaat (EVC-traject). Je kunt eenmalig gebruik maken van deze regeling. Heb je nog niet eerder meegedaan? Dien je aanvraag dan nu in!

Lees meer >
Twitter Facebook
Blik@Work
A+O fonds Rijk aanwezig op Blik@Work
Zijn EZ-medewerkers geïnteresseerd in de ontwikkeling van hun departement? Jazeker, weten we sinds de loopbaandagen Blik@Work. De loopbaandagen zijn bedoeld voor alle medewerkers van Economische Zaken (EZ). Dit jaar ging het niet alleen over mogelijkheden voor hun eigen ontwikkeling, maar ook over de ontwikkeling van EZ als geheel. Deelnemers waren enthousiast over de inhoud van de workshops en de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Onderdeel van de loopbaandagen was een informatiemarkt. Het A+O fonds Rijk was aanwezig met een eigen stand. Een mooie gelegenheid om EZ-medewerkers duidelijk te maken wie we zijn en wat het fonds te bieden heeft.

Lees meer >
Twitter Facebook
Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl