Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Manon houdt je op de hoogte...
Professionalisering Managementondersteuners Rijk
In deze nieuwsbrief:
Manon laat je ontdekken
Primeur: drie inspirerende filmpjes
Manon laat je ontdekken, ontwikkelen én schetst de toekomst! Met trots presenteren wij drie visuele presentaties met persoonlijke verhalen van managementondersteuners en managers. Zij vertellen over hun ervaringen met (loopbaan)ontwikkeling en professionalisering van managementondersteuners bij het Rijk, om anderen te inspireren en te motiveren.
Ook interessant voor je collega’s? Deel de filmpjes dan vooral met hen!

Bekijk de filmpjes:
 
PMR-event

PMR-event voor bestuurders en leidinggevenden:
20 januari 2015

Voor bestuurders, leidinggevenden, HRM-professionals, projectleiders en anderen die het verschil kunnen maken bij de ontwikkeling en professionalisering van managementondersteuners bij het Rijk: reserveer de namiddag van 20 januari 2015 in de agenda. Professionalisering Managementondersteuners Rijk (PMR) organiseert voor hen een bijeenkomst bij het ministerie van Economische Zaken. Ook voor jou is het belangrijk dat ze deelnemen. Zorg dus dat ze komen!

Lees meer >
 
Twitter Facebook
Empowermenttraining
Empowermenttraining: er zit meer in mij dan er nu uitkomt…
Eind oktober is weer een groep managementondersteuners begonnen met de driedaagse empowermenttraining. Wil je meer weten? Lees dan over de ervaringen van Wieke van der Gaag (ministerie van Veiligheid en Justitie). Haar verhaal heeft collega’s van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport al geïnspireerd om de training ook te volgen. Gun jezelf deze training en meld je aan! Of is er een groep in je eigen organisatie die de training wil volgen? Dan zijn er ook mogelijkheden om de training in overleg op een passende locatie en data aan te bieden.

Lees meer > (pdf, 516 kB)

Informatie over data, locaties en contact met het Expertisecentrum Organisatie en Personeel (EC O&P) >
 
Twitter Facebook
Snuffelstages
Snuffelstages: kijken in de keuken van een ander…
Snuffelstages bij een andere organisatie leveren vaak mooie inzichten of praktische ideeën op. Steeds meer collega’s spreken dan ook zo een stage af.
Zo hebben twee dames van het ministerie van Veiligheid en Justitie vastgesteld dat ze nog niet alles uit Outlook halen wat er in zit en dat ze hun kennis en vaardigheden op dat vlak nog wel willen aanvullen.

Wil je weten wat een snuffelstage inhoudt en hoe dat wordt geregeld? Of wil je je meteen opgeven? Neem dan contact op met Gerda Tamboer van het Expertisecentrum Organisatie en Personeel: 06-50768627. Je kunt je ook bij haar melden als je eens een collega een week een inkijkje wilt geven op jouw werkplek.

Netwerk PMR
Netwerk PMR: initiatieven borgen en verbinden
In het project Professionalisering Managementondersteuners Rijk (PMR), de basis van de Manon-activiteiten, werken de ministeries van Economische Zaken (EZ) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) samen met veel rijksorganisaties, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Infrastructuur & Milieu en de Belastingdienst. Om interessante initiatieven voor managementondersteuners te verbinden, hebben betrokken professionals zoals HRM’ers en projectleiders op 21 oktober jl. kennis en ervaringen uitgewisseld bij het ministerie van EZ en op 9 december jl. bij het ministerie van SZW. Na deze twee netwerkbijeenkomsten volgen er meer: eens per twee maanden, voor en door de deelnemende organisaties.

Meer informatie: Marian Bikker, m.bikker@dji.minjus.nl.
 
Time to learn
Pilot leergang managementondersteuners uitgesteld
De oproep voor deelnemers aan de pilot voor de leergang managementondersteuners, in de vorige nieuwsbrief, heeft veel enthousiaste reacties opgeleverd. Onlangs is duidelijk geworden dat we iets meer tijd nodig hebben om het inkoop- en implementatietraject goed neer te zetten. Het streven is nu om in het eerste kwartaal van 2015 te starten met de eerste pilotgroep. Dank voor het enthousiasme bij velen van jullie. Erg leuk en wij hebben er ook zin in!

Meer informatie: Mariëlla Waterman, m.c.waterman@minez.nl.
app
Vernieuwde app: perfecte voorbereiding functioneringsgesprek
Of je nu in de trein zit of thuis op de bank, met de vernieuwde app Functioneringsgesprek Rijk kun je je snel en gemakkelijk voorbereiden op je functioneringsgesprek. In de app staat alle informatie die je nodig hebt bij elkaar. Maar je vindt er meer, zoals zelftests en een poll onder collega’s. De app is geheel vernieuwd en interactiever gemaakt. Zo heb je alles bij de hand en houd je gemakkelijk bij hoe ver je bent met je voorbereiding.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je als managementondersteuner werkt bij de rijksoverheid. Manon houdt je op de hoogte van de activiteiten die door het professionaliseringsprogramma voor managementondersteuners bij het Rijk georganiseerd worden.
Manon wordt gevormd door de eerste letters van ‘management’ en ‘ondersteuner’ en is de spreekbuis van het professionaliserings-programma. Dit is een uitgave van A+O fonds Rijk.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl