Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief november 2014
In deze nieuwsbrief:
Vernieuwde app: perfecte voorbereiding functioneringsgesprek
Of je nu in de trein zit of thuis op de bank, met de vernieuwde app Functioneringsgesprek Rijk kun je je snel en gemakkelijk voorbereiden op je functioneringsgesprek. In de app staat alle informatie die je nodig hebt bij elkaar. Maar je vindt er meer, zoals zelftests en een poll onder collega’s. De app is geheel vernieuwd en interactiever gemaakt. Zo heb je alles bij de hand en houd je gemakkelijk bij hoe ver je bent met je voorbereiding.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
Drie filmpjes professionalisering managementondersteuners
Voor managementondersteuners en managers zijn drie korte filmpjes gemaakt om de activiteiten van ‘Professionalisering Managementondersteuners Rijk’ onder de aandacht te brengen. De activiteiten zijn gericht op professionalisering en loopbaanontwikkeling van managementondersteuners die werkzaam zijn bij de rijksoverheid. De filmpjes komen binnenkort ook op Rijksportaal en in de Manon-nieuwsbrief voor managementondersteuners. Verder worden ze (onder meer) verspreid via netwerk bijeenkomsten voor managers en HRM’ers.

Lees meer >
Twitter Facebook
 
Zelftest HNW en vitaliteit vernieuwd
Hoe is het met jouw werksituatie? Levert die stress op? De sector Rijk heeft een nieuw instrument dat je helpt grip te krijgen op de dingen waar je stress van krijgt. Zo neem je de regie over je eigen vitaliteit. Doe vanaf nu de zelftest ‘Het Nieuwe Werken en vitaliteit’. Door het invullen van de test krijg je een beeld van de onderwerpen die van invloed zijn op jouw vitaliteit. Het gaat over onderwerpen zoals jouw werkomgeving, jouw fysieke en mentale vitaliteit en de balans tussen werk en privé.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
Project Ambtelijk Vakmanschap en Goed Werk
Wat is goed werk en hoe kun je daar als rijksambtenaar zelf aan bijdragen? Ambtenaren van drie rijksorganisaties bespreken dat tijdens vier bijeenkomsten, in het kader van het project ‘Ambtelijk Vakmanschap & Goed Werk’. Het project, dat wordt uitgevoerd door de Stichting Beroepseer, is bedoeld om rijksambtenaren te stimuleren in de ontwikkeling van hun beroepskwaliteit.

Lees meer >
Twitter Facebook
 
Douane Rotterdam Haven licht Het Nieuwe Werken toe
De Douane heeft de ambitie om een aantrekkelijke werkgever te blijven en een van de meest dienstverlenende en professionele douaneorganisatie ter wereld te zijn. Om dat doel te bereiken, zet de Douane onder meer het veranderprogramma Het Nieuwe Werken (HNW) in. Dat zei Ahmed Kansouh, plaatsvervangend regiodirecteur Douane Rotterdam Haven (DRH), tijdens de themabijeenkomst HNW op dinsdag 4 november. Programmamanagers van diverse rijksoverheidsonderdelen wisselden op de Maasvlakte ervaringen uit.

Lees meer >
 
Twitter Facebook
Training 'Het effectieve functioneringsgesprek'
Grijp het functioneringsgesprek aan om je loopbaan een positieve wending te geven. Met de training 'Het effectieve functioneringsgesprek' van het A+O fonds Rijk leer je in korte tijd meer te halen uit je functioneringsgesprek. Met praktische tips om je ambities en loopbaanmogelijkheden op een effectieve manier met je leidinggevende te bespreken. Bereid je goed voor met deze training: oefening baart kunst! Je kunt je nog opgeven voor een van de trainingen in december.

Lees meer >
Twitter Facebook
Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl