Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Manon houdt je op de hoogte...
Nieuwsbrief 2, 4 september 2014
In deze nieuwsbrief:

ministerie
Snuffel eens bij een ander ministerie
Zou jij wel eens willen weten hoe het er bij een ander ministerie aan toe gaat? Of wil je je graag blijven ontwikkelen? Door een stage te lopen bij een ander ministerie, kun je verschillende werkwijzen verkennen en van alles bijleren. Dounia Atmani ging je voor en liep mee bij het ministerie van Economische Zaken: ‘Mijn stage bij een ander ministerie was een leuke ervaring. Hoewel ik het best spannend vond, ging het heel goed. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en heb er meer zelfvertrouwen door gekregen.’

Lees meer
 
Twitter Facebook LinkedIn
Opzet algemene leergang definitief!
In de vorige nieuwsbrief hebben we je geïnformeerd over de nieuwe rijksbrede leergang voor managementondersteuners. Deze leergang is volop in ontwikkeling en krijgt steeds meer gestalte. Inmiddels is de opzet van de leergang definitief. De leergang bestaat uit een verplicht en een niet verplicht individueel deel. Het verplichte deel bestaat uit een intakesessie, een kick-off en het volgen van een aantal modules. Het niet verplichte individuele deel bestaat uit trainingen en cursussen die gericht zijn op (het opfrissen van) kennis en vaardigheden.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn

loopbaanstappen
Ontdek hoe je je talent het best benut
Via de nieuwe tool 'Loopbaanstappen & Leerlijnen' kun je nu in een paar muisklikken zien waar je jouw talenten het beste kunt inzetten en hoe je deze kunt doorontwikkelen. De tool maakt voor iedereen direct inzichtelijk welke logische loopbaanstappen er bestaan binnen het Rijk en welke ontwikkeltrajecten gevolgd kunnen worden om die stappen te zetten. Bovendien is een link gelegd naar de Mobiliteitsbank, zodat inzichtelijk is of en waar in het land vacatures zijn.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn

Training Empowerment
Training Empowerment voor managementondersteuners
Waar liggen je kwaliteiten en je krachten? Bij deze vraag stonden elf managementondersteuners dit voorjaar stil tijdens de training ‘Empowerment voor managementondersteuners’. Wil jij ook werken aan je persoonlijke ontwikkelingen? Lees dan snel de ervaringen van de eerdere deelnemers in het artikel (pdf, 528 kB) 'De waarde van de empowermenttraining voor managementondersteuners'.

De eerstvolgende training vindt plaats op 22 september, 13 oktober en 27 oktober in Den Haag. Meld je direct aan!

Meer informatie: EC O&P trainingen via 06 50 76 84 66 of trainingen.ecop@rijksoverheid.nl.

Twitter Facebook LinkedIn

webinar
Webinar Jouw functioneringsgesprek
Haal jij uit je functioneringsgesprek wat erin zit? Log op 30 september in bij het gratis webinar Jouw functioneringsgesprek van het A+O fonds Rijk en bereid je tot in de puntjes voor op je volgende gesprek. Tussen 8 en 9 uur ’s avonds kun je via je computer deelnemen aan dit online seminar. Hierbij kun je de sprekers zien en horen én zelf vragen stellen aan coaches. Zo kun je je in je eigen tijd voorbereiden op een goed, effectief en prettig functioneringsgesprek. Meld je nu direct aan via het aanmeldingsformulier en pak de regie op jouw functioneringsgesprek.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je als managementondersteuner werkt bij de rijksoverheid. Manon houdt je op de hoogte van de activiteiten die door het professionaliseringsprogramma voor managementondersteuners bij het Rijk georganiseerd worden.
Manon wordt gevormd door de eerste letters van ‘management’ en ‘ondersteuner’ en is de spreekbuis van het professionaliserings-programma. Dit is een uitgave van A+O fonds Rijk.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl