Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief december 2013
In deze nieuwsbrief:
Zorgen dat het past
Hetzelfde werk met minder mensen. Gebrek aan professionele ruimte. Bezuiniging op bezuiniging. Geen tijd meer om je echte werk te doen. Tijdens de werkconferentie ‘Zorgen dat het past’ brachten rijksmedewerkers in beeld welke knelpunten zij hierbij ervaren.  
De komende maanden worden deze knelpunten en oplossingsrichtingen verder uitgewerkt in vijf ideeteams. Deze zijn in december voor het eerst bij elkaar gekomen.


Lees meer op de site van het A+O fonds Rijk en op de facebookpagina.
Twitter Facebook LinkedIn
Proeverij Het Nieuwe Werken
Inspelen op veranderingen, op een manier die je vitaliteit ten goede komt. Hoe doe je dat?
Het Nieuwe Werken helpt om efficiënter aan de slag te gaan en geeft medewerkers meer vrijheden en verantwoordelijkheden. Verschillende middelen en strategieën die daarbij kunnen helpen kwamen aan bod tijdens de Proeverij HNW en vitaliteit. 


Download het verslag
Twitter Facebook LinkedIn
Bijeenkomst: Hoe houd jij morgen alle ballen in de lucht?
Het vak van managementondersteuner is volop in beweging. Meer werk gaat digitaal en de wensen van opdrachtgevers lopen steeds vaker uiteen. Het interdepartementale programma ‘implementatie leerlijnen en loopbaanstappen voor managementondersteuners bij het Rijk’ organiseert daarom de inspirerende bijeenkomst ‘Hoe houd jij morgen alle ballen in de lucht?’. Deze vindt plaats op dinsdag 21 januari in Den Haag.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Zelftest Het Nieuwe Werken en vitaliteit
Binnen tien minuten zicht op je eigen vitaliteit
Welke effecten heeft tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken op jouw vitaliteit? En wat kun je zélf doen om je vitaliteit te verhogen? Doe de Zelftest en ontdek het binnen tien minuten! Al bijna 300 collega´s gingen je voor en vulden deze handzame test in.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Job Crafting: Sleutel aan je werk
De training ‘Job Crafting: Sleutel aan je werk’ van het A+O fonds Rijk geeft je handvatten om te sleutelen aan je werk, zodat je je job met (nog) meer plezier en energie kunt doen. Deze training is bestemd voor alle rijksmedewerkers, dus schrijf je nu in. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de trainingen die starten in 2014.


Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Training Ontdek je persoonlijke missie!
Krachtkaart: jouw eigen profiel

Tijdens de training ‘Ontdek je persoonlijke missie!’ breng je met behulp van de Krachtkaart je drijfveren in beeld en krijg je zicht op de elementen die voor jou in je werk en privé van belang zijn.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de trainingen die starten in 2014, dus schrijf je nu in.


Lees meer
Twitter Facebook LinkedInInschrijftermijn verlengd: 

Aanvraag Blik vooruit en Loopbaanadvies
Blik vooruit
Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Maak dan, als je dat nog niet eerder deed, gebruik van de scholingsregeling ‘Blik Vooruit’ en kies met een subsidie van maximaal €1.000 zelf een cursus of opleiding voor een vervolgstap in jouw carrière. Veel collega’s gingen je voor en volgden bijvoorbeeld een training social media, didactiek, projectmanagement of personeelsmanagement.


Lees meer

Loopbaanadvies: Ga zelf aan de slag met je loopbaan
Wil jij zelf aan de slag met je loopbaan, binnen of buiten de rijksoverheid? Grijp dan nu je kans en vraag het loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk. Het helpt jou om je plek te vinden op de arbeidsmarkt op grond van jouw kwaliteiten van vandaag en je mogelijkheden in de toekomst.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Enquête Talentmanagement
Wat doen organisaties aan diversiteit en op welke manier? Welke rol zien de ondernemingsraden voor zichzelf? Het A+O fonds Rijk wil graag antwoorden op deze en andere vragen. De afgelopen maanden is gesproken met OR-leden van ministeries en Hoge College’s van Staat. Op basis hiervan is een verdiepende vragenlijst opgesteld die in januari onder alle OR-en in de rijkssector wordt uitgezet. Het onderzoek helpt het A+O fonds Rijk om haar aanbod beter aan te sluiten op wat medezeggenschap wil en kan met het thema diversiteit. 


Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
‘Waar sta ik voor op?’
Jongere & oudere ambtenaren over het productief maken van idealen en een andere overheid
De publicatie ‘Waar sta ik voor op’  geeft een impressie van binnenuit van wat er leeft onder ambtenaren. Hoe zijn jongere en enkele oudere ambtenaren ooit begonnen, waar staan ze nu en wat zien zij als uitdagingen en kansen voor de toekomst? De publicatie is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met een veranderende overheid en de rol van ambtenaren.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Eerste deelnemers ronden training ´Herontwerp van Werkprocessen´ af
Het Rijk wil mensen met een arbeidsbeperking een duurzaam arbeidsperspectief bieden, door werkprocessen anders in te richten. De Universiteit van Maastricht ontwikkelde hiervoor met subsidie van A+O fonds Rijk een model en traint rijksmedewerkers in de toepassing ervan. De eerste deelnemers rondden de training ´Herontwerp van Werkprocessen´ onlangs af. Ook deelnemen? De nieuwe trainingsdata worden binnenkort bekend gemaakt.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl