Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
A+O fonds Rijk
Nieuwsbrief oktober 2013
In deze nieuwsbrief:
Zorgen dat het past
De vier Rijksvakbonden gaan dit najaar samen met het A+O fonds Rijk en Ynnovate op zoek naar de belangrijkste uitdagingen waar Rijksambtenaren in hun werk voor staan. Tijdens de werkconferentie ‘Zorgen dat het past’ op 31 oktober brengen we zoveel mogelijk knelpunten in kaart en gaan rijksambtenaren zelf aan de slag met oplossingsrichtingen.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Jobcrafting

 Sleutel aan je werk - speciaal voor OR-leden

Hoe combineer je als bevlogen OR-lid het dagelijkse werk met je OR-taken? Om hier meer grip op te krijgen biedt het A+O fonds Rijk de training Job Crafting: Sleutel aan je werk aan, die speciaal is ontwikkeld voor OR-leden.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Training Ontdek je persoonlijke missie!

 Krachtkaart: jouw eigen profiel.

Met de Krachtkaart heb je een instrument in handen om te ontdekken wat je persoonlijke doel is: tijdens de training Ontdek je persoonlijke missie! breng je met behulp van de Krachtkaart je drijfveren in beeld en krijg je zicht op de elementen die voor jou in je werk en privé van belang zijn.

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Talentmanagement

 Het A+O fonds Rijk voert onderzoek uit onder OR-en over het thema ‘Talentmanagement’. Bent u lid van een OR binnen de sector Rijk, dan zijn wij benieuwd naar wat u verstaat onder diversiteit binnen het Rijk. Wat is voor u een diverse werkomgeving? Welke aandachtspunten, knelpunten en vooral ook mogelijkheden voor de OR ziet u? Deze, en een flink stel andere vragen, komen aan bod in een enquête die het A+O fonds Rijk u dit najaar voorlegt. Uw mening als OR-lid is belangrijk en telt mee! 

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Inspiratiesessie Het Nieuwe Werken en Vitaliteit

Veel Rijksonderdelen zijn aan de slag met Het Nieuwe Werken. Rijksmedewerkers krijgen daardoor meer vrijheden en verantwoordelijkheden. Wat betekent dat voor hun vitaliteit? Op 18 juli 2013 vond de inspiratiesessie Het Nieuwe Werken en Vitaliteit plaats. 

Lees meer over Het Nieuwe Werken en Vitaliteit   

Lees meer over de inspiratiesessie
Twitter Facebook LinkedIn
Maatschappelijk verantwoord werkgeverschap

Reguliere functies zijn vaak ongeschikt voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarom is de methode Inclusief Herontwerp van Werkprocessen (IHW) ontwikkeld. Doel is om grote groepen mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich aanmelden voor de pilottraining IHW-methode. 

Lees meer in de factsheet 
Twitter Facebook LinkedIn
Training ‘Het effectieve functioneringsgesprek’

 Breng je mogelijkheden in kaart!

Wil je goed voorbereid zijn op je functioneringsgesprek, weten hoe je je ambities bespreekbaar maakt en wat je loopbaanmogelijkheden zijn? Geef je dan nu op voor de training ‘Het effectieve functioneringsgesprek’. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de laatste maanden van dit jaar! 

Meer informatie en cursusdata 
Twitter Facebook LinkedIn
Beoordelingsruimte professionals 

Veel Rijksmedewerkers binnen uitvoering en toezicht beoordelen in hun werk het gedrag van burgers of ondernemers. Bij hun beoordeling spelen vaak organisatorische, politieke, maatschappelijke en professionele factoren mee. Op basis hiervan nemen zij een beslissing binnen de hen gegeven professionele beoordelingsruimte. Het project ‘Beoordelingsruimte voor professionals’ wil kennis over effectieve professionaliseringspraktijken vinden, bundelen en uitbouwen, zodat deze breed binnen het Rijk toe te passen is.

Lees meer in de factsheet
Twitter Facebook LinkedIn
Het Nieuwe Werken, Gedragstoets en de dialoog

Wat betekent Het Nieuwe Werken in de praktijk? Waar kun je tegenaan lopen? Het project ‘Het Nieuwe Werken, Gedragstoets en de dialoog’ geeft inzicht in je werkgedrag en geeft handvatten om daarover in gesprek te gaan met je leidinggevende. Dit jaar wordt de Gedragstoets bij twee organisatieonderdelen uitgezet, als pilot.  

Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
App Functioneringsgesprek Rijk

Door de unieke App Functioneringsgesprek Rijk kunnen Rijksmedewerkers zich in korte tijd goed en makkelijk voorbereiden op het functioneringsgesprek. De App is inmiddels ruim 2.500 keer gedownload en wordt door gebruikers gemiddeld gewaardeerd met een 7.

De App nog niet gedownload? Ga nu naar de AppStore (voor Iphones)  of Google Play (voor Android toestellen) en download de handige App Functioneringsgesprek Rijk.

Initiëren, coördineren, stimuleren en ontwikkelen dat is de rol van het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds van het Rijk (A+O fonds Rijk). Het A+O fonds Rijk initieert vernieuwende activiteiten op het gebied van
arbeidsmarkt-, werkgelegenheids- en scholingsbeleid in de sector. Het fonds investeert nadrukkelijk in initiatieven die zijn gericht op de toekomst van het werken bij de Rijksdienst. Het A+O fonds Rijk draagt bij aan visievorming en biedt een proeftuin voor vernieuwende ideeën.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Lange Voorhout 13 Postbus 556 2501 CN Den Haag (070) 376 57 59 info@aofondsrijk.nl www.aofondsrijk.nl